Zalo-hacks: 6 ting du kan bruke Zalo til

Zalo er både drøy og rimelig i pris, men det beste med Zalo? Den grønne klassikern kan brukes til så mye forskjellig – og ikke bare til rengjøring av tallerkener eller gulv. Her får du noen Zalo-triks du kanskje ikke visste om.

Zalo-hacks: Du kan vaske sminkekoster med Zalo.

1. Lage såpebobler med Zalo

Å blåse såpebobler kan være morsomt for både store og små, men hvorfor ikke gjøre det å lage såpeboblevann til en aktivitet også? Det er faktisk ikke så vanskelig!

Du trenger 0,5 dl Zalo, 1,75 dl vann, 5 dråper glyserol og litt sukker. Bland alle ingrediensene i en beholder. Såpeboblevannet virker best når det har stått noen timer – gjerne en dag. Vil du ha et triks til? Form en kleshenger av ståltråd til en runding slik at du kan lage større bobler.

Lage såpebobler med Zalo. FOTO

2. Vaske briller

Skitne eller klissete briller kan være irriterende, og pussefilla er ikke alltid nok for å få brilleglassene helt rene igjen. Vask brillene i lunkent, rennende vann, men pass på at det ikke er for varmt. Blir det ikke helt rent, kan du bruke en liten dråpe Zalo for å få vekk fett som har satt seg fast. Husk å ikke bruke for mye da vaskemidler kan trekke ut fettstoffene i selve innfatningen.

3. Bli kvitt bananfluer med Zalo

De små fluene formerer seg raskt og kan være vanskelige å bli kvitt – men ikke hvis du prøver dette trikset! Hell eddik eller vin i en skål og tilsett noen spiseskjeer med Zalo. Sett skålen på kjøkkenbenken. Eddiken eller vinen vil tiltrekke seg fluene, men oppvaskmiddelet vil drukne dem når de setter seg på blandingen.

4. Vaske sminkekoster med Zalo

I sminkepungen har man gjerne flere koster til ulike sminkeprodukter. En til foundation, en til pudder, en til rouge og kanskje mer enn et par til øyenskygger. Rengjør du dem ikke ofte nok kan det samle seg en del smuss og bakterier i sminkekostene. I tillegg gir rene koster er bedre resultat når du tar på sminken.

Slik gjør du det: Vask sminkekostene grundig i lunkent, rennende vann. Ta litt Zalo i hånden og jobb såpen inn i børstene. Særlig inn mot skaftet kan det ha samlet seg mye sminkerester, vær derfor veldig nøye med vasken. Skyll så grundig, klem ut vannet og legg sminkekostene til tørk på et håndkle.

Vaske sminkekoster med Zalo. FOTO

5. Vaske søppeldunkene utenfor huset

Selv med vårt velfungerende sorteringssystem slipper vi ikke unna søppelstanken i ny og ne. Det er kanskje spesielt når sommervarmen kommer at lukten melder seg. Med mindre du har veldig stor avfallsdunk utenfor huset så skal du klare å vaske denne helt selv – og alt du trenger er Zalo og vann.

Gjøre klar en bøtte med lunkent vann og Zalo. Hell så såpevannet ned i søppeldunken, og la det bløtgjøre seg før du spyler med en hageslange. Er det ekstra skittent kan det være lurt å gå over med en skrubb. Husk også hansker hvis søppeldunken er veldig skitten. PS! Ikke hell ut såpevannet i naturen.

6. Vaske bilen innvendig

Kanskje kjører du bilen gjennom bilvasken for å få vaske vekk pollen og veisalt, og flott er det med rene vinduer utvendig, men hvor ofte blir bilen vasket innvendig? Gjør deg ekstra flid med innsiden – og da spesielt frontruten slik at du har god sikt ut. Bruk varmt vann, salmiakk og en dråpe Zalo, samt en mikrofiberklut. Det er stor forskjell i kvalitet når det kommer til mikrofiberkluter, og det lønner seg å kjøpe en som rengjør godt.

Kvinne som vasker bilen innvendig med Zalo. FOTO

Nyttige Zalo-produkter til vaskingen: