Slik vasker du bilen innvendig

Visste du at det er én ting, som er svært viktig at du rengjør skikkelig inne i bilen din? Her får du noen gode tips og råd du kan ta nytte av når du skal vaske bilen innvendig.

Ren bil innvendig.

Det finnes noen gode tips til vask av bilen innvendig. Er du en av dem som foretrekker en flekk- og sandfri bil, eller tåler du både rot og flekker? På samme måte som vi har ulike behov for ryddighet og renhold i hjemmet, så er vi også ulike når det gjelder bilvask.

Grundig støvsuging

Begynn med å tømme bilen for ting – alt som ligger på gulvet og i dørene. Ta ut alle mattene, og spyl av og rengjør dem utenfor bilen. Støvsug grundig alt av gulv og seter. Det er også en god idé å bruke en ny malepensel til å løsne støv på alt av plast. På grunn av kondens i bilen må støvet løses opp før du tørker over med en klut. Vask siden alt av plast og vinyl. På terskler og innstegslister anbefaler vi å vaske med en interiørsåpe før du børster siden det er ekstra my skitt her.

Dampmaskin

Når det gjelder vaskemidler på interiør bør du styre unna sterke, kjemiske såper. Vi anbefaler Mekonomen og Bil-Xtra, som har mange, gode vaskeprodukter for bilinteriør.

Om du har en dampmaskin, så er det det aller beste siden du slipper å bruke kjemi overhodet, samtidig som det fjerner alt av bakterier. Fettstoffer fra huden og matrester festes til tekstiler. Vi må opp i temperatur for å bli kvitt både flekkene og bakteriene. Akkurat på samme måte som når vi vasker klær.

En dråpe Zalo

Men det aller viktigste er likevel å vaske vinduene på innsiden, og da er frontruten aller viktigst. Hvorfor? Det er greit å ha god sikt når høst- og vintersolen står lavt.

Det finnes mange ferdig produkter når det gjelder vindusvask, men i alle såpeprodukter finnes det fett. Vi anbefaler bruk av mikrofiberkluter, som dyppes i varmt vann med salmiakk og en dråpe Zalo. Og da mener vi én dråpe. Forholdet kan for eksempel være fire liter vann, en kork med salmiakk og en dråpe Zalo. Vær også klar over at det er stor kvalitetsforskjell når det kommer til mikrofiberkluter, og det lønner seg å kjøpe kvalitet her.

Vask for trafikksikkerhet

Det merkes spesielt om høsten og vinteren, når solen står lavt på himmelen, om vinduene er godt vasket eller ikke. Det dannes en film av skitt på innsiden av rutene, og den gir skjolder og dårlig sikt når solen står rett inn. Unngå spray siden den bare gnir skitten rundt, gå heller for en bøtte med varmt vann og salmiakk. Tørk godt av etter vasken.

Bakterier på rattet

På samme måte som det finnes egnede vaskeprodukter til de ulike områdene inne i huset, så finnes det tilsvarende produkter til bil. Med barn i baksetet, som spiser is og andre ting, så blir det gjerne flekker i setene. Det er lurt å tørke over så snart de har sølt, men om du er ute og kjører, så kan det være vanskelig. Selv om det som synes på interiøret i bilen er støv, så husk at det danner seg bakterier, og det gjør det også på rattet. Det er viktig å vaske rattet grundig.

Rens airconditionanlegget

For hvem liker vel ikke følelsen og lukten av en ren bil? Har du tekstilseter, så finnes det flere impregneringsprodukter. Da er det bare en fuktig klut som skal til ved rengjøring. Og et sist råd – bytt filteret og rens airconditionanlegget fra tid til annen. Venter du for lenge kommer det en lukt av sur oppvaskklut hver gang du skrur det på. Vi vil anbefale to ganger i året.

5 gode råd for bilvask

  • Tøm bilen for alt av ting på gulv og i dører. Ta ut gulvmattene og rengjør dem utenfor bilen. Spyl av grus og sand med en vannslange.
  • Støvsug gulv og seter grundig.
  • Før du vasker plast og vinyl, gå over med en ny malebørste for å løsne opp støvet før du tørker over. Bruk dertil egnede, milde bilinteriørprodukter. Husk å vaske matflekker og rattet nøye på grunn av bakterier.
  • Gjør deg ekstra flid med innsiden av bilrutene, og da spesielt frontruten, på grunn av trafikksikkerhet. Bruk varmt vann, salmiakk og eventuelt en dråpe Zalo samt en mikrofiberklut.
  • Skift filter og rens airconditionanlegget med jevne mellomrom for å unngå lukten av sur oppvaskklut og spredning av bakterier i bilen.

Flere gode tips fra Zalo