Ting i hjemmet du kan vaske med Zalo

En vaskebøtte med lunkent vann og Zalo kan gjøre de fleste overflater rene. Den drøye og effektive klassikern har alltid vært der for å løse vanskelige problemer, men visste du at du også kan vaske med Zalo på andre områder i hjemmet?

Det er mange ting i hjemmet du kan vaske med Zalo. FOTO

Zalo er noe av det beste du kan bruke for å fjerne fett, så i tillegg til å bruke Zalo i oppvasken, passer den også til å vaske over over benker og bord. Du kan også bruke Zalo til å vaske bort stekeos og annet matsøl fra gulvet. Ta noen dråper på en klut, vask over og tørk godt etterpå. Husk at det ikke bør vaskes med mye vann hvis du har parkettgulv.

Vaske kjøkkenvifte med Zalo

Er det lenge siden kjøkkenviften har fått en vask, er det virkelig på tide nå – og det er ikke så komplisert heller. Start med å slå av sikringen, ta løs filteret og fyll opp vasken med varmt vann og Zalo. Filteret er nok fullt av fett, så bruk gjerne en gammel oppvaskbørste til å rengjøre godt. Du kan også la filteret stå i vasken over natten slik at det blir lettere å vaske vekk fett og smuss.

Vaske vinduer med Zalo

Vindusvasken er, for de fleste, en kjedelig affære. Men det må gjøres. Lag en vaskebøtte med lunkent vann og Zalo, og sett i gang. Jo kjappere du starter, desto raskere blir du ferdig. Dra en forvasker over vinduet som vasker bort alle flekker, før du skyver vekk vannet med en nal. Bruk en tørr mikrofiberklut til å tørke nalen.

Vaske vinduer med Zalo. FOTO

Fjerne fettflekker på klær med Zalo

Det beste trikset når du skal fjerne flekker på klær er å ta flekken med en gang. Jo lenger du venter, desto vanskeligere blir den å fjerne. Har du fått flekker av fettholdige produkter kan du ha litt Zalo på og gni forsiktig. Alle tekstiler tåler Zalo – også silke og ull. Når du ser at flekken begynner å løse seg opp, vasker du klærne på samme måte som vanlig.

Du kan også bruke Zalo til å fjerne tyggegummi på klær. Frys ned plagget før du skraper vekk tyggisen så godt du kan. Deretter legger du plagget i vann med noen dråper Zalo i omtrent 20 minutter. Så så godt, og vask på vanlig måte.

NB! Husk å skylle tøy ekstremt godt før du vasker klærne i maskinen etter å ha fjernet flekker med Zalo. Det siste du ønsker er Zalo i vaskemaskinen, for det kan skumme fullstendig over!

Vaske tepper med Zalo

Å vaske tepper kan virke som verdens største utfordring, for hvordan i alle dager skal du få plass til 300 cm x 200 cm i vaskemaskinen? Men kanskje du ikke trenger å vaske hele teppet hvis det bare er noen flekker på det. Er du smart og tar flekkene med en gang uhellet er ute, så slipper du å vaske hele. Du bør velge vaskemiddel ut fra hva flekken kommer av, men på fettbaserte flekker, trenger du noe som løser opp fettet. Zalo fungerer veldig bra – husk at ull også tåler Zalo så du kan vaske ullteppene slik også.

Vaske barneleker med Zalo

Daglig lek utsetter leketøyet for mye skitt og bakterier, derfor er det lurt å vaske leker regelmessig. Leker av hard plast, som for eksempel Duplo, kan vaskes i oppvaskmaskin, men husk at ikke alle leker i plast tåler høy varme. Da kan du fylle oppvaskkummen med vann og tilsette Zalo og vaske dem for hånd. Husk at leker i tekstiler og treverk bør rengjøres med egnede midler – les på leketøyet hva det tåler av rengjøring.

Kjerringråd med Zalo

Det finnes mange kjerringråd der ute – og mange av dem sier at Zalo er det eneste middelet du trenger til husvasken. Joda, det stemmer at Zalo kan brukes til mye, både generell husvask og vindusvask, men husk at det kan finnes bedre vaskemidler til spesifikke gjøremål som vil gjøre jobben enklere.

Flere gode tips fra Zalo