Rengjøre stekebrett og stekerister

Stekeplatene blir lett fulle av fastbrent mat. Men det går an å få dem rene. Her er rengjøringstipsene for å rengjøre stekebrett og stekerister.

Rene stekerister og rent stekebrett.

Er stekebrettet er fullt av brent kyllingfett, tomatsaus eller svartsvidd kakedeig? Eller har stekeristen svarte rester av svidd ost fra pizzaen?
Fortvil ikke, det går nemlig an å få dem like fine. I de fleste tilfeller kan du til og med greie deg uten stålull. Her er vaskeekspert Malin Skaars råd til rengjøring av stekeovnens innmat.

Rengjøringsmetoden for stekeplate og -rist

– Det er egentlig samme metode for å vaske alt, både stekebrett eller -plate eller stekerist, sier Skaar. Hun anbefaler følgende metode:

  1. Fyll oppvaskkummen med lunkent vann og hell i litt Zalo. Du kan eventuelt bruke litt vanlig vaskemaskinpulver eller en oppvasktablett.
  2. Legg stekeplaten eller -risten i kummen. Med mindre du har en ekstremt stor utslagsskum, må du trolig vaske en halvdel av gangen.
  3. La risten eller stekebrettet ligge i cirka 10 minutter. Hvis du er usikker på om skitten har løsnet, kan du prøve å løsne det med oppvaskbørsten. Hvis det fortsatt sitter fast, må du la middelet virke litt lenger.
  4. Fyll kummen med nytt vann og bløtleggingsmiddel og gjenta prosessen.
  5. Når skitten løsner, børster du den bort med en oppvaskbørste.
  6. Deretter vasker du stekeplaten eller stekeristen med vanlig Zalo og varmt vann.
  7. Skyll og tørk godt før du setter dem bort.

– Noen stekeplater og -rister tåler også oppvaskmaskin. Men hvis du har fulgt rengjøringsprosessen jeg har nevnt her, er det ikke nødvendig, sier Skaar.

Flere gode tips fra Zalo