Allsidige Zalo fyller 70 år

Zalo er et effektivt, og ikke minst allsidig, oppvaskmiddel som aldri svikter – og derfor har den grønne klassikeren fått plass på kjøkkenbenken vår, og i hjertet vårt. La oss bli litt bedre kjent med 70-åringen.

Zalo 70år. FOTO

Zalo har gang på gang ligget på toppen når Norges sterkeste merkevarer har blitt kåret. Sånt kommer ikke av seg selv. Siden lanseringen har oppvaskmiddelet vært uunnværlig for de fleste, og til og med en venn i nøden. Ja, det er ingen tvil om at Zalo alltid har hatt en helt unik posisjon hos forbruker. Over 400 millioner Zalo-flasker har funnet veien ut av fabrikken vår og inn i de norske hjem.

Zalo med S

I 1951 ble den første Zalo-flasken ble produsert på Lilleborgs fabrikk ved Akerselva i Oslo, men da under et annet navn. Zalo het nemlig Salo med S da produktet ble lansert. Men dette ble endret i 1952 for å unngå en mulig navnestrid.

Vår lokale venn har aldri flyttet utenfor landets grenser, men produseres i dag på vaskemiddelfabrikken på Ski som ble bygget i 1997. Det trengs fire personer for å produsere Zalo. Én som blander, to som forsyner med komponenter – eller kjører linja, som de sier på fabrikken – samt én som laster over på bil.

Merkevaren er i utseende svært lik den første Zalo som kom på markedet, mens innholdet i Zalo opp gjennom årene stadig er blitt forbedret for å bli mer effektiv og drøyere. Og budskapet – en dråpe er nok – er et innarbeidet symbol på Zalos overlegne effektivitet og drøyhet.

ZALO-gjennom-historien
Slik har Zalo sett ut gjennom historien.

En venn i nøden

I hele 70 år har Zalo vasket tallerkener, bestikk, glass, kjeler… ja, alt som måtte behøve en vask på kjøkkenet. Men det stopper ikke der. Vi vet at Zalo brukes til uendelig mye mer! Vindusvask, flekkfjerning, sykkelpuss og båtpuss er bare noen av de mange bruksområdene.
Fra å bare være kjøkkenets helt, har Zalo blitt en vanlig helt også, og noen bruksområder er med spektakulære enn andre.

Brannslukking med Zalo

I november 2007 fikk vi opplyst at Zalo ble brukt på et nytt og overraskende bruksområde, nemlig brannslukking! En begeistret fotograf fra avisen Nordlys hadde vært vitne til og foreviget dette. Da det begynte å brenne i en søppelbil i Tromsø, ble brannen slukket med vann og Zalo. Ifølge Nordlys var én flaske nok.

Brannmennene på sin side kunne opplyse at dette ikke var et engangstilfelle. De har nemlig brukt Zalo flere ganger. “Vi pleier å bruke Zalo når vi slukker branner og hvor det kan være brannfarlig væske som har utløst brannen. Zalo-en lager et skumlag som gjør at flammene ikke blusser opp igjen” uttalte utrykningssjef Jonny Rognmo til Nordlys den gangen.

“Reddet av Zalo”

April 2012 spilte Zalo en viktig rolle i en redningsaksjon: En førsteklassing hadde satt seg fast i et et rør. Ble brannvesenet tilkalt, og ved hjelp av Zalo klarte de å få den forskremte gutten løs.

”Reddet av Zalo”, ”Frigjort med Zalo” var noen av overskriftene som prydet avisene. Og Drammens Tidende skrev blant annet: Utstyrt med en stor flaske Zalo, og rå muskelkraft, ble brannvesenet dagens helter”.

Du kan tro vi i Orkla er stolt av 70-åringen vår, og håper at Zalo vil hjelpe dere både på kjøkkenet og der det måtte være behov i mange år fremover.

Produkter fra Zalo